4 miljoen euro voor strijd tegen armoede en schulden

4 miljoen euro voor strijd tegen armoede en schulden

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor projecten die armoede tegengaan en die voorkomen dat mensen in de schulden komen.

Vanaf 1 februari aanstaande kunnen belangstellenden projecten indienen die het komende jaar gaan lopen. De projecten moeten zich richten op kwetsbare groepen. Klijnsma noemt daarbij met name kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen, jongeren met financiële problemen, alleenstaande oudergezinnen, huishoudens met een langdurig laag inkomen en niet-westerse huishoudens. Ook moeten de projecten ook op de lange termijn armoede en schulden tegengaan en op het hele land effect hebben.

De afgelopen 2 jaar heeft Klijnsma overal in het land vrijwilligers en medewerkers gesproken van organisaties die mede geholpen werden met het subsidiegeld dat ze voor die jaren ter beschikking stelde. ´Vooral de vele vrijwilligers hebben diepe indruk op me gemaakt´, zegt Klijnsma, ´zij kunnen net het beslissende steuntje in de rug geven om mensen er bovenop te helpen of te houden.´

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd