75 miljoen voor asbestsanering

75 miljoen voor asbestsanering

Eigenaren van woningen of bedrijfspanden met asbestdaken kunnen vanaf 1 januari 2016 subsidie aanvragen voor renovatie. Met de subsidieregeling hoopt staatssecretaris Sharon Dijksma de sanering te versnellen, omdat asbestdaken vanaf 2024 verboden zijn.

Eigenaren van asbestdaken zijn zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de asbest. Het verbod geldt voor asbesthoudend materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, bijvoorbeeld in golfplaten of dakleien. Door die buitenlucht kan asbest verweren en vrijkomen. Asbestmateriaal dat in de woning zit, zoals isolatiemateriaal onder de dakbedekking, wordt daarom niet verboden.
De subsidie is voor daken met een oppervlakte van meer dan 35 vierkante meter. Zowel particulieren als bedrijven en instellingen kunnen die aanvragen. Per vierkante meter wordt er 4,50 euro subsidie gegeven, met een maximum van 25.000 euro per adres. Tot en met 2019 is minimaal 75 miljoen euro beschikbaar. Eigenaren van asbestdaken kunnen vanaf 4 januari 2016 subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Een van de subsidievoorwaarden is dat de werkzaamheden door een gecertificeerd bedrijf worden uitgevoerd.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd