Betaal je zorgverzekering op tijd!

Betaal je zorgverzekering op tijd!

Betaal je zorgverzekering op tijd!

Het kan iedereen gebeuren dat je door wat voor omstandigheden dan ook tijdelijk je zorgverzekering niet meer kunt betalen. Vaak gaat dit samen met andere rekeningen die je niet kunt betalen. Je schaamt je hier misschien best wel voor, maar dat helpt je geen stap verder naar de oplossing.

Gelukkig zijn er steeds minder achterstanden met zorgverzekeringen. Dat komt doordat je tegenwoordig een betalingsregeling kunt treffen met je zorgverzekeraar. Dan ga je ook weer direct terug naar de normale premie voor een basisverzekering.

Opvallend is dat van de wanbetalers van zorgverzekeringen ruim 60 procent man is. Dit geldt voor vrijwel alle leeftijdsklassen. De meeste wanbetalers zijn te vinden in de leeftijdscategorie van 20 tot 50 jaar oud (72 procent). Met 3,2 procent zijn mannen in de leeftijdscategorie van 30 tot 35 het meest voorkomend als wanbetaler van zorgpremies.

Of je nu man of vrouw bent, durf je betalingsachterstand bij je zorgverzekeraar bespreekbaar te maken. Er is vaak een goede oplossing te vinden. Bel ons gerust als je hiermee vastloopt.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd