Aantal uitzenduren blijft stijgen

Aantal uitzenduren blijft stijgen

In het eerste kwartaal van 2015 steeg het aantal uitzenduren met 1,1 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Het aantal uitzenduren neemt al twee jaar op rij toe, meldt CBS.

In het eerste kwartaal van 2015 steeg het aantal uren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling met 2,0 procent. Deze vorm van uitzendwerk neemt al ruim drie jaar toe, wat in lijn is met de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt. Werkgevers geven werknemers steeds vaker een langlopend uitzendcontract in plaats van een vaste aanstelling, waardoor het aannemen en afstoten van personeel eenvoudiger gaat. De stijging van de uren was wel minder sterk dan in het vierde kwartaal van 2014.

Met 0,2 procent steeg ook het aantal uren in kortlopende contracten minder snel dan vorig kwartaal. Toen steeg dit aantal met 1,3 procent. De ontwikkeling binnen de uitzendbranche past in de bredere trend op de arbeidsmarkt. Eerder maakte CBS al bekend dat het herstel op de arbeidsmarkt in een lager tempo doorzet. Er kwamen ten opzichte van een kwartaal eerder 6 duizend banen bij. Het aantal banen groeide het sterkst bij de uitzendbureaus. Ook het aantal vacatures nam opnieuw toe, met 6 duizend.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd