Aantal verkeersclaims gedaald maar schadelast neemt toe

Aantal verkeersclaims gedaald maar schadelast neemt toe

Het aantal verkeersclaims naar aanleiding van een aanrijding is in 2017 met achttien procent gedaald. De schadelast is afgelopen jaar wel met zeven procent toegenomen. Dat komt volgens verzekeraars met name door de hogere kosten van letselschade.

Verzekeraars constateren een stijging van 25 procent aan schadelast in de jaren 2014 tot en met 2017, ondanks het afgenomen aantal schadeclaims. Mogelijke oorzaken voor de daling in het aantal claims zijn het relatief rustige weer in 2017 en de toenemende slimme technologie in auto’s die zorgt voor minder parkeerschade.
Het Verbond van Verzekeraars noteerde 741.000 schadeclaims in 2017 op de autoverzekering naar aanleiding van een aanrijding. Dat is achttien procent minder dan de 906.000 verkeersclaims in 2016. Volgens het verbond heeft er in 2017 relatief weinig noodweer plaatsgevonden. Verder wordt door de toenemende slimme technologie in auto’s minder parkeerschade gemaakt. En doordat het economisch beter gaat, wordt het weliswaar steeds drukker op de weg, maar daardoor staan we ook meer stil. Het schadebedrag op de WA-autoverzekering is met 25 procent gestegen naar 2,6 miljard euro vorig jaar. Het verbond wijt dat aan de hogere kosten van letselschade door de toenemende zorgkosten.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd