Aantal verkochte woningen stijgt ook in september

Aantal verkochte woningen stijgt ook in september

In september zijn de woningverkopen weer gestegen. In totaal wisselden vorige maand 21.009 huizen van eigenaar. Het Kadaster registreerde bijna 29 procent meer transacties dan een jaar eerder.

De huizenverkoop trok in september ook met ruim 5 procent aan ten opzichte van augustus, aldus het Kadaster. In augustus werden 19.975 verkochte woningen geregistreerd. In alle provincies zijn meer woningen verkocht. De grootste toename werd genoteerd in Zeeland (ruim 37 procent). In Friesland was de groei met een kleine 20 procent het kleinst. Vergeleken met de voorgaande maand is ook Zeeland koploper (23 procent). In Zuid-Holland is een daling (-0,8 procent).

Vooral vrijstaande huizen waren afgelopen maand een stuk populairder. Het aantal verkopen lag in september ruim 42 procent hoger dan een jaar eerder. De stijging was het kleinst bij twee-onder-een-kapwoningen (22 procent).
Het Kadaster meldt maandag verder dat het aantal geregistreerde hypotheken vorige maand ongeveer een vijfde hoger uitkwam dan een jaar eerder. Het ging om 28.819 hypotheken. In vergelijking met augustus gaat het om een stijging van ruim 6 procent.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd