Aantal woninginbraken daalt flink

Aantal woninginbraken daalt flink

Het aantal woninginbraken is vorig jaar met 18 procent gedaald ten opzichte van 2014. Er zijn vorig jaar 38.345 claims ingediend. Wel blijft het aantal inbraken pieken tijdens de feestdagen in december, aldus het Verbond van Verzekeraars.

Het blijft dus opletten in deze dagen (en in de rest van het jaar). “De ene helft van Nederland is weg van huis en zit aan tafel bij de andere helft. Daar maken inbrekers goed gebruik van´´, aldus het Verbond van Verzekeraars. Uit cijfers blijkt dat er rond deze tijd een verdubbeling van het aantal inbraken is. Vorig jaar was dat een gemiddelde van 248 woninginbraken per dag, ten opzichte van 126 per dag in de rest van het jaar. De daling over het hele jaar is volgens het verbond te danken aan onder meer betere handhaving en buurtpreventie.
Van de gemeenten met ten minste 50.000 huishoudens waren de meeste claims in Breda. Er was een claim bij 5,1 op de duizend woningen. Eindhoven en Tilburg staan op de tweede en derde plek met 4,7 en 4,5 claims op de duizend woningen. In Zaanstad, Leiden en Groningen waren de minste inbraakclaims (2,1, 1,9 en 1,5 claims op de duizend woningen). In Apeldoorn was de grootste daling, namelijk 31,4 procent, terwijl het aantal claims in Leeuwarden het meest is gegroeid met 26,9 procent.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd