Aanvullende zorgverzekering vaker opgezegd

Aanvullende zorgverzekering vaker opgezegd

In 2013 hebben meer huishoudens op hun zorgpremie bespaars door af te zien van een aanvullende verzekering. Van de huishoudens met de laagste inkomens heeft nu meer dan een kwart geen aanvullende verzekering. Dit maakte CBS bekend.

Huishoudens betaalden in 2013 gemiddeld 215 euro per maand aan premie voor hun zorgverzekering. Daarmee daalde de betaalde zorgpremie per huishouden gemiddeld met 4 procent ten opzichte van 2012. De daling was zichtbaar bij alle inkomensgroepen en huishoudenstypen. De daling werd veroorzaakt doordat meer huishoudens niet langer betaalden voor een aanvullende verzekering. In 2013 was 17 procent van de huishoudens niet aanvullend verzekerd, in 2012 was dat nog 12 procent.

In de laagste inkomensgroep had 28 procent van de huishoudens geen aanvullende verzekering in 2013. In de hogere inkomensgroepen was dat 14 procent. Een kwart van de alleenstaanden jonger dan 65 jaar en eenoudergezinnen met alleen minderjarige kinderen was in 2013 niet aanvullend verzekerd. Oudere alleenstaanden daarentegen kozen veel vaker voor een aanvullende verzekering.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd