Afkopen natura-uitvaart verzekeringen moet kunnen

Afkopen natura-uitvaart verzekeringen moet kunnen

Het is niet altijd mogelijk een natura-uitvaartverzekering af te kopen. Als dit wel kan, worden bovendien verschillende methoden gebruikt om de afkoopwaarde te bepalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Voor nieuwe polissen zou de mogelijkheid moeten worden geboden om het product af te kopen als de klant dat wil. Het is wel belangrijk dat in dat geval ook een afkoopwaarde wordt uitgekeerd die in een eerlijke verhouding staat tot de waarde die de verzekering vertegenwoordigd.

De AFM vindt het een positieve ontwikkeling dat verschillende verzekeraars, na overleg met de AFM, bezig zijn met het mogelijk maken van afkoop, dan wel het aanpassen van de afkoopmethode voor nieuwe polissen. Het is een belangrijke stap voorwaarts dat verzekeraars kritisch zijn op hun product en de benodigde acties ondernemen om hun producten aan te passen als dat nodig is.

Sinds 2009 hebben sommige verzekeraars ervoor gekozen om afkoop van de natura-uitvaartverzekering mogelijk te maken, maar sommige ook niet.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd