AFM: Goed hypotheekadvies levert geld op

AFM: Goed hypotheekadvies levert geld op

Bijna alle Nederlanders die een hypotheek sluiten, winnen daarvoor deskundig advies in en betalen daarvoor. Volgens de Autoriteit Financiele Markten (AFM) kan een goed advies zijn prijs dubbel en dwars terugverdienen, zeker bij een langlopend product als een hypotheek.

Uit de AFM Consumentenmonitor blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagde hypotheeksluiters onderhandeld heeft over de kosten van het advies of rente. In de meeste gevallen leverde dat de consument voordeel op. Van alle hypotheeksluiters heeft 42 procent over zowel de advieskosten als de hypotheekrente onderhandeld, 7 procent alleen over de advieskosten.
In het onderzoek noemen consumenten kwaliteit en persoonlijke klik als belangrijkste redenen om te kiezen voor de hypotheekadviseur waarbij ze hun hypotheek hebben afgesloten. Een op de zes noemt aanbevelingen van vrienden of de nabijheid van de adviseur ook als reden voor de daadwerkelijke keuze. Wanneer hypotheeksluiters in de toekomst (opnieuw) een hypotheekadviseur zouden moeten kiezen, dan blijkt dat ze advieskosten als reden twee keer zo vaak noemen. Ook kwaliteit vinden ze dan nog belangrijker.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd