AFM wil einde aan rentekrediet

AFM wil einde aan rentekrediet

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bij tientallen aanbieders en adviseurs van doorlopende kredieten erop aangedrongen om geen rentekredieten meer te verkopen en bestaande rentekredieten om te zetten.

Een rentekrediet is een doorlopend krediet waarop niet wordt afgelost en alleen rente wordt betaald. Inmiddels zijn volgens de AFM duizenden kredieten omgezet waardoor consumenten niet meer vastzitten in een situatie waarin ze wel veel rente betalen maar niet van hun schuld afkomen. Daarnaast zijn er renteverlagingen doorgevoerd waardoor consumenten meer kunnen aflossen op hun doorlopend krediet. Er worden ook geen nieuwe rentekredieten meer aangeboden.
Een krediet waar niet of nauwelijks op wordt afgelost, is niet verboden maar de AFM vindt deze wel onwenselijk. Achter de schermen uitoefent de AFM dan ook druk uit op kredietaanbieders en -bemiddelaars. De AFM verwacht dat zij de problemen oplossen voor hun klanten en ziet daar ook op toe. Begin 2017 zal de AFM hierover nader berichten.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd