Al 3 miljoen contactloze betalingen

Al 3 miljoen contactloze betalingen

Consumenten kunnen sinds begin dit jaar contactloos betalen met hun pinpas of mobieltje. Er is inmiddels 3 miljoen keer op die manier afgerekend.

Met de contactloze pas kunnen klanten tot een bedrag van 25 euro afrekenen zonder te pinnen. Er zijn inmiddels 7 miljoen betaalpassen en mobiele telefoons die geschikt zijn voor contactloos pinnen. Bij 47.000 automaten kunnen consumenten op deze manier betalen.

Consumenten gebruiken al steeds minder contant geld en hanteren in 40 procent van de betalingen in de winkel de pinpas. Maar betalingen tot 10 euro worden in driekwart van de gevallen nog wel contant voldaan. Het contactloos betalen moet een alternatief zijn voor biljetten en munten bij kleine betalingen. De detailhandel en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie maken zich hier sterk voor omdat pinnen ervoor zorgt dat er geen potentiële buit te halen valt bij winkels.

“De materiële schade door pinfraude is in de afgelopen jaren spectaculair gedaald naar 640.000 euro in de eerste helft van 2014. Het is dus veiliger als mensen pinnen,” zegt Bert van Steeg, secretaris Winkelcriminaliteit bij branchevereniging Detailhandel Nederland.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd