April recordmaand hypotheekaanvragen

April recordmaand hypotheekaanvragen

April 2018 was met zo’n 30.000 hypotheekaanvragen de beste maand april sinds de start van de meting in 2011. Dat meldt het Hypotheken Data Netwerk, de organisatie die voor het grootste deel van de hypotheken de digitale gegevensuitwisseling verzorgt.
In het huidige jaar hebben tot dusverre alle maanden meer dan 30.000 hypotheekaanvragen genoteerd. En dan moeten de normaal gesproken drukke hypotheekmaanden mei en juni nog komen. Per saldo ligt het aantal hypotheekaanvragen in 2018 ongeveer 10 procent hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Een belangrijk deel van de aanvragen wordt gevormd door oversluitingen en verhogingen. Verder kiest een nog steeds toenemend deel van de consumenten (zo’n 60 procent) ervoor om eerst een nieuwe woning te kopen alvorens de huidige woning te verkopen. Daarnaast heeft de stijging van de huizenprijzen er aan bijgedragen dat maar liefst 40 procent van de doorstromers op dit ogenblik een tijdelijke overbruggingsfinanciering met de nieuwe hypotheek afsluit.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd