Arbeidsmarkt rooskleuriger voor jongeren

Arbeidsmarkt rooskleuriger voor jongeren

De afgelopen maanden is het aantal jongeren met een WW-uitkering gedaald. En jongeren kloppen minder vaak bij UWV aan voor een nieuwe uitkering. Bovendien stijgt het aantal vacatures voor mboers.

Dat blijkt uit cijfers van stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en UWV. Tijdens de laatste maanden van 2014 steeg het aantal jongeren met WW nog, sinds januari van dit jaar is echter sprake van een gestage daling. Het aantal nieuwe uitkeringen aan jongeren daalde met 10 procent in het afgelopen half jaar. Het aantal lopende WW-uitkeringen voor jongeren tot 27 jaar bedroeg eind maart 29.487, 13 procent minder dan een jaar eerder.

Uit cijfers van SBB blijkt verder dat het aantal vacatures voor mboers in de periode van september 2014 tot en met februari dit jaar 9 procent groter was dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal vacatures groeide het sterkst in de sectoren handel, horeca en schoonmaak. 15 procent van de afgestudeerde mboers kiest voor een vervolgstudie op het hbo, terwijl ongeveer een kwart doorleert op het mbo. De rest gaat de arbeidsmarkt op.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd