Automobilisten kiezen vaker voor private lease

Automobilisten kiezen vaker voor private lease

Steeds meer automobilisten kiezen voor het private leasen van hun auto. Eind vorig jaar reden er meer dan 150.000 auto’s op de weg via private lease, een stijging van ruim 45 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Met zakelijke lease zijn er momenteel in totaal zo’n 1 miljoen leaseauto’s. Vooral particulieren kiezen er vaker voor om een auto te leasen. Maar ook het aantal zakelijke rijders groeit. Bij die groep was vorig jaar sprake van een toename van 13 procent. Bij het privé-leasen van een auto betaal je een vast bedrag per maand voor gebruik. Je hoeft geen verzekering, onderhoud of aanschaf te betalen, alleen brandstofkosten komen er nog bij. Je sluit dan een contract af met een vaste looptijd. Tussentijds stopzetten levert een flinke boete op.

Private lease is in feite een leenconstructie. Daarmee wordt dan ook de hypotheekruimte beperkt: met een privéleasecontract is het maximale bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek, lager. Branchevereniging VNA vindt de toegenomen lease een goede ontwikkeling omdat daarmee meer nieuwe auto’s op de weg komen. Die zijn doorgaans zuiniger en veiliger.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd