Autoverzekering na schade voor jongere onbetaalbaar

Autoverzekering na schade voor jongere onbetaalbaar

Jonge bestuurders zijn de klos als zij schade claimen bij hun autoverzekeraar. Hun premie gaat dan hard omhoog, overstappen is haast onmogelijk en bij aanschaf van een nieuwe auto kan de bestaande verzekeraar zelfs een nieuwe polis weigeren.

Een vergelijkingssite heeft onderzocht wat de premie-invloed is van een schade bij een WA-verzekering voor een 18-jarige en een 20-jarige bestuurder. Die blijkt enorm. Een 18-jarige met bijvoorbeeld een Toyota Aygo uit 2008 gaat na een ongeluk van 0 naar -5 schadevrije jaren. De premie voor zijn autoverzekering stijgt vervolgens van gemiddeld 120 euro per maand naar gemiddeld 240 euro per maand. Een 20-jarige bestuurder met dezelfde auto die van 2 naar -3 schadevrije jaren gaat, betaalt in plaats van gemiddeld 75 euro na het ongeluk gemiddeld 150 euro per maand. In beide gevallen is het een verdubbeling van de premie.

Jonge bestuurders zitten na het claimen van een schade vrijwel altijd een aantal jaren vast aan hun huidige verzekeraar. Overstappen met negatieve schadevrije jaren is namelijk haast onmogelijk. Koopt een jongere na een schadeclaim een andere auto, dan loopt hij de kans dat ook zijn huidige verzekeraar hem afwijst, vanwege de negatieve schadevrije jaren. Door deze strenge houding van verzekeraars, waar vooral jonge bestuurders de dupe van zijn, wordt een autoverzekering voor een 18-jarige bestuurder haast onbetaalbaar.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd