Autoverzekering op naam ouders soms verzekeringsfraude

Autoverzekering op naam ouders soms verzekeringsfraude

Een derde van de jongeren tussen de 18 en de 24 jaar heeft ooit een autoverzekering afgesloten op de naam van de ouders. Dit blijkt uit onderzoek van een vergelijkingssite.

Jongeren sluiten een verzekering af op de naam van hun ouders, om zo uit te komen op een lagere premie. Een verzekeraar baseert de premie namelijk op een bepaald risico. Jongeren tussen de 18 en de 24 jaar betalen een hogere premie omdat ze in een hogere risicogroep vallen. Ze veroorzaken namelijk meer schade en ongevallen dan ervaren bestuurders.

Uit het onderzoek van de vergelijkingssite blijkt dat een derde van de jongeren een autoverzekering afsluit op de naam van hun ouders. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. De ouder kan aangeven  dat het kind ook een van de regelmatige bestuurders is. In dat geval betalen de ouders een iets hogere premie, maar niet zo hoog als de bestuurder tussen de 18 en 24 zelf zou betalen. Een andere optie is dat de ouder als regelmatige bestuurder staat geregistreerd, terwijl dat in feite het kind tussen de 18 en de 24 is. Dit is een vorm van verzekeringsfraude, en dus niet toegestaan.

Als jongeren zelf een verzekering afsluiten, is dat op den duur voordeliger voor hen.  Ze kunnen al vroeg beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Ook zijn er tegenwoordig verzekeraars die de consument laten betalen per gereden kilometers. Dat kan de premie van jongeren ook drukken. Ten slotte bestaan er technologieën zoals een rijgedrag applicatie. Als volgens deze applicatie blijkt dat een jongere netjes rijdt, betaalt hij een lagere premie.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd