Belastingaangifte kan alleen in maart en april

Belastingaangifte kan alleen in maart en april

Wie digitaal belastingaangifte doet, kan zijn aangifte volgend jaar alleen in maart en april insturen. Eerder werd al bekend dat particulieren een maand langer de tijd hebben om aangifte te doen. Vanaf volgend jaar is de uiterste datum (zonder uitstel) om de aangifte bij de Belastingdienst te hebben 1 mei.

Dit jaar konden Nederlanders voor het laatst hun aangifte over 2013 ook al in januari en februari digitaal indienen. Dan moesten nog wel veel gegevens zelf ingevuld worden. In januari en februari 2015 krijgen ruim 7,6 miljoen mensen het bericht dat zij aangifte moeten doen over 2014. Zij moeten wachten tot maart, dan staat de vooraf ingevulde aangifte klaar. De Belastingdienst heeft veel gegevens al ingevuld, die dienen gecontroleerd en aangevuld te worden. De groep die schriftelijk aangifte doet, kan wel aangifte doen zodra de formulieren binnen zijn. Er is ook een app om aangifte te doen, maar die kon alleen gebruikt worden door mensen die geen onderneming of bijzondere aftrekposten hebben. In 2014 kon de app ook nog niet gebruikt worden door mensen met een eigen woning, maar dat kan in 2015 wel.
Mensen die in maart aangifte doen, krijgen voor 1 juli bericht van de fiscus. Komt de aangifte in april binnen, dan probeert de Belastingdienst eveneens voor 1 juli te reageren. Iedereen die inkomensbelasting moet bijbetalen, krijgt eenmalig vier maanden extra de tijd om de betalen. Dat is een gevolg van de inkomensafhankelijke heffingskorting die in 2014 werd ingevoerd, maar niet op tijd in het systeem verwerkt was.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd