Beter inzicht in pensioen

Beter inzicht in pensioen

Alle mensen die pensioen opbouwen moeten beter gewezen worden op de kans dat de hoogte van het pensioen kan mee- of tegenvallen. Dat vindt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Daarom moeten pensioenfondsen en verzekeraars vanaf volgend jaar niet alleen het verwachte pensioen laten zien, maar ook het pensioenbedrag bij mee- of tegenvallende resultaten. Dat staat in een brief over pensioencommunicatie die minister Koolmees naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Wie inlogt op www.mijnpensioenoverzicht.nl krijgt nu nog één bedrag te zien bij ‘te bereiken pensioen’. Dat worden straks drie bedragen, op basis van een verwacht scenario, een optimistisch scenario en een pessimistisch scenario. In die scenario’s is rekening gehouden met economische ontwikkelingen. Op die manier ontstaat een beter inzicht in het mogelijke pensioenbedrag per maand. Dat draagt volgens minister Koolmees bij aan een beter en realistischer beeld van het te verwachten pensioen en de risico’s die daarmee samenhangen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd