Blijverslening voor senioren

Blijverslening voor senioren

Gemeenten kunnen senioren binnenkort een Blijverslening aanbieden. Zij kunnen daardoor gemakkelijk geld lenen om hun huis aan te passen waardoor ze langer in de eigen woning kunnen blijven wonen.

De huiseigenaar krijgt de Blijverslening alleen als het geld gebruikt wordt om de eigen woning levensloopbestendig te maken, bijvoorbeeld met een slaapkamer op de begane grond. Dit meldt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

SVn stelt de Blijverslening zowel in een consumptieve als hypothecaire variant aan gemeenten en provincies beschikbaar. Beide varianten hebben hun eigen voorwaarden. Zo moet bijvoorbeeld voor een consumptieve lening één van de aanvragers jonger zijn dan 76 jaar. Bij een hypothecaire lening geldt geen leeftijdsgrens, tenzij de gemeente zelf een leeftijdsgrens instelt. Ook de hoogte van het leenbedrag verschilt. Bij een consumptieve lening geldt een maximum bedrag van 10.000 euro, bij een hypothecaire lening is dat maximum 50.000 euro, maar de gemeente kan ook kiezen voor een lager maximum bedrag. Het minimale leenbedrag van 2.500 euro geldt voor beide varianten.

Als de lening beschikbaar is, dan kan de consument bij de gemeente terecht voor een aanvraagformulier. De consument moet voldoen aan de voorwaarden die de gemeente vastlegt in een regeling. Tenslotte dient de aanvrager kredietwaardig te zijn. Dit wordt door SVn getoetst.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd