Blok wil verplichte reservering VvE

Blok wil verplichte reservering VvE

Het kabinet wil dat huiseigenaren meer gaan doen aan energiebesparing en meer tegen achterstallig onderhoud. Daarom wil minister Blok van Wonen vanaf 2016 Verenigingen van Eigenaars (VvEs) verplichten om jaarlijks geld opzij te zetten voor onderhoud. Blok maakt ook 35 miljoen euro vrij om uit te lenen aan VvEs die energiebesparende maatregelen nemen.

Brancheverenigingen van VvEs zijn blij met de verplichting en de extra kredietfaciliteiten. “Tot nu toe was het voor alle VvEs wel verplicht om een reservefonds aan te houden, maar was er geen minimale hoogte bepaald”, aldus Kees Oomen, directeur van VvE Belang. Volgens Oomen komt het voor dat er bij VvEs geen geld in kas is voor groot onderhoud, zoals aan een lift of een dak. Dit moet dan worden betaald door de eigenaren, die het geld vaak ook niet hebben.
De precieze hoogte van de verplichte reservering moet nog worden vastgesteld. “Tot nu toe gaat men ervan uit dat een reservering ter grootte van 0,3 en 0,5 procent van de herbouwwaarde voldoende is. Onderzocht moet worden of dat ook daadwerkelijk zo is”, aldus Oomen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd