Consument tevreden over zorgverzekeraar

Consument tevreden over zorgverzekeraar

Consumenten geven hun zorgverzekeraar een voldoende. Vooral de kleinere verzekeraars scoren goed in een onderzoek van de Consumentenbond naar de klanttevredenheid in de periode van 2012 tot en met 2016.

De Consumentenbond ondervroeg ruim tienduizend leden. Gemiddeld beoordelen die hun zorgverzekeraar met een 7,6 voor de dienstverlening. Kleine verzekeraars DSW, ONVZ en PNOzorg scoorden het best. De vier grote verzekeraars CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis deden het minder goed.
Consumenten zijn vooral tevreden over de afhandeling van declaraties. In 2012 had 80 procent geen problemen met uitbetalingen. In 2016 is dit aandeel gestegen naar ruim 90 procent. Klanten zijn het minst tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van de verschillende verzekeringen.
Uit het onderzoek bleek verder dat de respondenten steeds minder aanvullende verzekeringen afsluiten, en dat meer verzekerden hun eigen risico vrijwillig verhogen. In 2012 deed nog maar 6 procent dit, in 2012 is dit aandeel verdubbeld naar 12 procent. Ruim twee derde van de consumenten is nog nooit van zorgverzekeraar gewisseld. Tevredenheid over de eigen zorgverzekeraar is daar een belangrijke reden voor, maar ook behoud van de collectiviteitskorting, die bijvoorbeeld via werkgevers wordt aangeboden, speelt een rol.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd