Contant geld verdwijnt langzaam uit beeld

Contant geld verdwijnt langzaam uit beeld

Ruim een vijfde van de Nederlanders (21 procent) verwacht binnen vijf jaar alleen nog elektronisch te betalen en geen contant geld meer te gebruiken. Vooral jongeren zien af van cash geld, aldus De Nederlandsche Bank (DNB).

Van de mensen die denken minder met contant geld te gaan betalen, denkt 73 procent dat dit komt doordat over vijf jaar elektronisch betalen gewoner is geworden. 14 procent verwacht dat steeds minder winkeliers contant geld zullen accepteren. De meerderheid van de Nederlanders heeft nu nog wel bankbiljetten (83 procent) en muntgeld (90 procent) op zak. Jongeren zeggen het vaakst dat ze geen briefgeld bij zich hebben (26 procent).

Het vertrouwen in de echtheid van eurobiljetten groeit de laatste jaren wel verder. Waar in 2005 nog slechts 32 procent van de ondervraagden de betrouwbaarheid van contant geld een 8 of hoger gaf, is dat nu bijna verdubbeld, tot 63 procent van de mensen. Ruim 70 procent van de ondervraagden die geen eigen winkel hebben, heeft overigens de afgelopen vijf jaar geen enkele keer een bankbiljet op echtheid onderzocht.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd