Dekking voor schade aan mobiele elektronica verder omlaag

Dekking voor schade aan mobiele elektronica verder omlaag

Veel verzekeraars verlagen hun dekking voor smartphones, tablets en laptops bij de inboedelverzekeringen omdat de uitgekeerde schadebedragen al jaren stijgen.
Volgens onderzoeksbureau MoneyView verhoogt een aantal verzekeraars het eigen risico bij schade aan mobiele elektronica. Bij 9 van de 32 allriskverzekeringen geldt dit voor schade aan een telefoon. Het eigen risico bij schade na een val is hoger dan bij brand- of diefstalschade. Dit bedrag varieert van 50 tot 250 euro. Ook kiezen sommige verzekeraars ervoor om de dekking voor bepaalde apparaten uit de reguliere pakketten te halen en alleen nog apart aan te bieden. Er zitten volgens MoneyView wel grote verschillen in de maximale dekkingen en de apparaten die onder deze aanvullende dekkingen vallen.
Bij de ene verzekeraar vallen alleen smartphones en tablets onder ‘mobiele elektronica’, bij andere zijn ook laptops en accessoires zoals koptelefoons verzekerd. Sommige inboedelverzekeringen gelden ook nog voor medische hulpmiddelen zoals gehoorapparaten.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd