Dezelfde rentekorting voor oude en nieuwe klanten

Dezelfde rentekorting voor oude en nieuwe klanten

Er mag geen verschil zitten tussen de hypotheekrente die nieuwe klanten krijgen aangeboden en de rente die woningbezitters bij het verlengen van de rentevastperiode aangeboden krijgen. Dit wordt in de wet de het eensporig rentebeleid genoemd.

Hoewel de hypotheekverstrekkers dit beleid onderschrijven, constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat op een aantal punten verbetering mogelijk is. De AFM heeft hypotheekverstrekkers hierop gewezen. Ook wil de AFM consumenten op de hoogte brengen van het eensporig rentebeleid.

Kortingen of opslagen die afhankelijk zijn van het passeren van een hypotheekakte bij de notaris zijn alleen toegestaan als deze korting/opslag ook aan klanten bij renteverlenging wordt aangeboden. Sommige hypotheekverstrekkers geven een korting op de rente als een klant gelijktijdig een ander financieel product afsluit. Dit mag alleen als bestaande klanten die al over dit product beschikken vervolgens ook voor rentekorting in aanmerking komen wanneer zij de hypotheek verlengen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd