DNB pleit voor versnelde afbouw hypotheekaftrek

DNB pleit voor versnelde afbouw hypotheekaftrek

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) wil dat de woningmarkt sneller wordt hervormd dan nu het geval is. Hij wil onder meer dat de hypotheekrenteaftrek sneller wordt afgebouwd.

Klaas Knot kwam met een wensenlijstje voor het kabinet. Hij pleit daarin voor meer hervormingen op de woningmarkt, de arbeidsmarkt en van het pensioenstelsel. Knot zei tegen RTL Z: “De hervormingen zijn nooit genoeg, ik heb altijd een wenslijst over voor de Nederlandse economie. Ik denk bijvoorbeeld dat de hervormingen op de woningmarkt niet af zijn, dat het pensioenstelsel achterstallig onderhoud kent en dat hetzelfde geldt voor het belastingstelsel. Het nieuwe kabinet moet komen met geloofwaardige plannen op al deze drie terreinen.”

Voor de woningmarkt is nú een ideaal moment om de afbouw van de hypotheekrenteaftrek een tikkeltje te versnellen, aldus Knot. Het belastingtarief waartegen hypotheekrente nu kan worden afgetrokken daalt met een half procentpunt per jaar. Knot pleit voor een daling met 1 procentpunt per jaar. Uiteindelijk kan de rente dan nog tegen maximaal 38 procent worden afgetrokken.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd