DNB ziet aanvullende zorgverzekering verdwijnen

DNB ziet aanvullende zorgverzekering verdwijnen

Aanvullende zorgverzekeringen dreigen uiteindelijk te verdwijnen. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) lopen we, als dat gebeurt, het gevaar dat bepaalde zorg straks niet langer tegen een redelijk bedrag verzekerbaar is.

DNB wil dat de branche kritisch onderzoek doet naar het toekomstgerichter maken van het bedrijfsmodel van de verzekeraars. Een idee zou bijvoorbeeld kunnen zijn om meerjarige aanvullende verzekeringen te gaan aanbieden. Dat kan voor verzekeraars handig zijn bij het doen van investeringen.

Op dit moment hebben ruim vier van de vijf verzekerden naast hun basisverzekering een aanvullende verzekering. Tien jaar terug ging het nog om meer dan negen op de tien. Veel Nederlanders nemen alleen nog een aanvullende polis als ze verwachten van die extra zorg gebruik te maken. Sommige polissen leveren nu al verlies op voor verzekeraars. Die zien zich genoodzaakt de dekking ervan te verkleinen of een andere medische selectie toe te passen. Branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) maakt zich niet zo druk. Die verwacht niet dat de aanvullende verzekering zal verdwijnen. “De aanvullende verzekering is voor veel verzekerden van groot belang om de toegang tot zorg te borgen, ook zorg die niet in de basisverzekering zit”, aldus ZN. Volgens de branchevereniging is het wel belangrijk dat verzekerden en zorgverleners zuinig omspringen met zorg uit het aanvullend pakket.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd