Doorstromers hechten aan overbruggingskrediet

Doorstromers hechten aan overbruggingskrediet

Voor doorstromers is de hoogte van het overbruggingskrediet de belangrijkste hypotheekvoorwaarde. Een overbruggingskrediet is nodig als er een woning gekocht is, terwijl de huidige woning nog niet is verkocht.

Dat blijkt uit een analyse van een landelijke adviesketen Nu de woningmarkt minder verhit raakt, neemt het risico weer toe dat het lang duurt voordat de huidige woning verkocht is. In dat geval kan een overbruggingskrediet uitkomst bieden. Het is opvallend dat deze faciliteit die vaak maar voor enkele maanden nodig is, voor huizenkopers zo belangrijk is geworden, schrijft de adviesketen. Andere belangrijke aandachtspunten voor doorstromers zijn de maximale hoogte van de aflossingsvrije hypotheek en het jaarlijks boetevrij af te lossen bedrag.

Een overbruggingskrediet is in sommige situaties lastiger te verkrijgen, bijvoorbeeld als beide aanvragers een koopwoning achterlaten waarop een overbrugging moet worden gevestigd. Of als er geen nieuwe hypotheek nodig is omdat er voldoende overwaarde is voor de koop van het volgende huis.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd