Eerst kopen, dan verkopen is weer een optie

Eerst kopen, dan verkopen is weer een optie

Vanwege de stijgende huizenprijzen en de oplopende hypotheekrente, voelen veel huizenbezitters een grote druk om snel te beslissen over de aankoop van een huis. Dat blijkt uit onderzoek van een hypotheekverstrekker.

Een derde van de ondervraagden overweegt om eerder een nieuwe woning te kopen en 26 procent zou een nieuw huis durven kopen zonder dat het huidige huis verkocht is. Vooral in de stad is het optimisme over de huizenmarkt groot en zou 29 procent van de huizenbezitters een nieuw huis kopen terwijl de huidige woning nog te koop staat. In dorpen is dit slechtst 22 procent.

Als er eerst gekocht en dan verkocht wordt, heeft de huizenbezitter te maken met dubbele woonlasten. Naarmate de leeftijd stijgt, durven mensen dat risico minder aan. Onder jongeren tot 30 jaar zou 32 procent een nieuw huis kopen zonder de huidige woning verkocht te hebben, onder 60-plussers is dit slechts 21 procent. Door de stijgende huizenprijzen zou bijna een derde van de huizenbezitters eerder overwegen om een nieuwe woning te kopen, onder jongeren is dit zelfs 43 procent. Ook de stijgende hypotheekrente speelt een rol; 31 procent overweegt om deze reden eerder een nieuwe woning te kopen. Onder jongeren is dit met 45 procent wederom significant meer.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd