Eigen Huis constateert meer gebreken nieuwbouwwoningen

Eigen Huis constateert meer gebreken nieuwbouwwoningen

Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwt nieuwbouwkopers om bij de oplevering van hun nieuwe woning scherp te letten op fouten en gebreken. Vorig jaar registreerden bouwkundigen van de vereniging gemiddeld 21 gebreken per woning.

Dat is een stijging van 40 procent ten opzichte van de crisisjaren, toen gemiddeld 15 opleveringspunten werden genoteerd. VEH adviseert gemeenten om bij de aanbesteding van nieuwe bouwprojecten de kwaliteit van bouwers mee te laten wegen.
VEH onderzocht waar vorig jaar de meeste opleveringsgebreken voorkwamen. In de gemeente Ouder-Amstel leverden bouwers woningen op met gemiddeld 37 gebreken, gevolgd door Oegstgeest (32), Leiden (32) en Maasdriel (32). Het best scoorden bouwers in de gemeente Haren (Gr). Daar noteerden bouwkundigen gemiddeld slechts 7 gebreken per woning.
Het meerwerk is vaak niet of verkeerd uitgevoerd, of de woning voldoet niet aan de omschrijving die in de verkoopbrochure staat. Veel voorkomende gebreken zijn vloeren en wanden die niet vlak zijn, apparatuur die ontbreekt of niet is aangesloten, ventilatie die niet voldoet aan de regelgeving, krassen in ramen, beschadigde deuren en schilderwerk en barsten in tegels en sanitair.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd