Einde isolatiesubsidie nu al in zicht

Einde isolatiesubsidie nu al in zicht

Het geld voor de isolatiesubsidieregeling is al bijna op. Vereniging Eigen Huis (VEH) pleit voor het bijvullen van de pot en voor een duurzame regeling.

Begin 2016 werd bekend dat 80 miljoen euro beschikbaar zou komen voor energiebesparende maatregelen in koopwoningen. Daarnaast werd 20 miljoen vrijgemaakt voor innovatie. Bij de start van de subsidieregeling in september 2016 was er volgens VEH nog maar 60 miljoen over. Huiseigenaren kunnen tot en met eind 2018 een beroep doen op de subsidieregeling, maar nu, ruim anderhalf jaar voor de einddatum, is de pot al bijna leeg , stelt de vereniging. Vereniging Eigen Huis constateert ook met enig chagrijn dat er dus al 40 miljoen van de in totaal 100 miljoen bestemd is voor andere zaken, zoals campagnes, nog voor er ook maar één huizenbezitter gebruik kon maken van de isolatiesubsidie.
Huiseigenaren die twee of meer isolerende maatregelen nemen, krijgen hierop 20  procent subsidie. Maar met de huidige pot is pas een beperkt deel van de huiseigenaren geholpen. Vereniging Eigen Huis pleit dan ook voor het bijvullen van de subsidiepot. Bovendien vindt VEH het huidige beleid van tijdelijke, versnipperde en beperkte duurzaamheidsregelingen niet effectief. Het leidt tot teleurstellingen. De Vereniging roept het kabinet en de politiek in een brief op om één robuuste, eenvoudige en substantiële duurzaamheidsregeling voor huiseigenaren te creëren.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd