Energiezuinige woning levert meer op bij verkoop

Energiezuinige woning levert meer op bij verkoop

Woningen met energielabel A of B staan gemiddeld een maand korter in de verkoop dan andere woningen, zo blijkt uit onderzoek van Tilburg University. Daarnaast leveren ze gemiddeld 6.000 euro meer op.

Onderzoekers bestudeerden ruim 62.000 woningen, die in de eerste helft van 2017 werden verkocht. Zo’n 32 procent hiervan beschikte over een A- of B-label. 15 procent van de verkochte woningen had een F- of G-label. Nu de huizenprijzen steeds hoger worden, kijken mensen naar andere manieren om hun woonlasten zo laag mogelijk te houden. Het energielabel is een belangrijke indicatie van de energiezuinigheid van de woning.

“De bestaande woningvoorraad wordt nog weinig verduurzaamd”, zegt Dirk Brounen, Professor of Real Estate en hoofd van het onderzoek. “De kosten van het verduurzamen wegen zwaar. Veel mensen kunnen de besparingen op lange termijn moeilijk inschatten. Het ontbreekt hun aan vertrouwen dat de investering in verduurzaming van een huis zich ook daadwerkelijk terugverdient. De stap van een label D of E naar A of B is voor veel mensen te groot.”

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd