Financiële planning nog niet gangbaar in Nederland

Financiële planning nog niet gangbaar in Nederland

De rente op spaarproducten mag op dit moment dan laag zijn, dat weerhoudt Nederlanders er niet van om toch te sparen. Slechts een deel van de bevolking is bezig met financiële planning.

Dat blijkt uit een onderzoek van vermogensbeheerder Blackrock. Zon 78 procent van de vermogens in ons land wordt in spaargeld aangehouden, het hoogste percentage van heel Europa. Meer dan de helft van de Nederlanders noemt geld sparen het belangrijkste financiële doel. Wel vinden we dat we minder spaargeld zouden moeten aanhouden. Gemiddeld werd 42 procent als het ideale percentage genoemd.

Toch zijn velen van plan in de komende twaalf maanden nog meer te gaan sparen. Voor velen is sparen een veilige manier om greep te houden op de financiën, aldus de vermogensbeheerder. Tegelijk hebben mensen weinig kennis van andere manieren om vermogen op te bouwen, zoals beleggen. Slechts 38 procent zegt zich serieus bezig te houden met financiële planning, tegenover een gemiddelde van 52 procent voor alle Europese landen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd