Financiële voornemens mislukt of toch niet?

Financiële voornemens mislukt of toch niet?

Financiële voornemens mislukt of toch niet?

Ruim 80 procent van de Nederlanders had voor 2020 goede voornemens op financieel gebied. Maar goede voornemens hebben nogal eens de neiging te mislukken. Ben je ook alweer in het oude gedrag vervallen? Maak je voornemens concreet en maak ze waar!

‘Beter met geld omgaan’, ‘zuiniger leven’ of ‘geld sparen’. Het zijn mooie voornemens, maar ze zijn ook nogal vaag. De kans is dan groot dat er dat er weinig tot niets van terechtkomt.

Maak ze concreet dan kun je ze beter volhouden.

Volgens Wijzer in Geldzaken was dit de top 3 van goed voornemens van Nederlanders voor 2020:

1. Sparen voor een buffer Hoeveel spaargeld is eigenlijk handig in jouw situatie? Veel mensen weten dat niet. Vandaag lazen we in het nieuws dat er heel veel mensen zijn die minder dan € 2.000,= spaargeld hebben, maar is dat nu wel zo verstandig? Wat passend is in jouw situatie kun je hier uitrekenen

Buffer berekenaar

2. Minder onnodige uitgaven doen Onnodige uitgaven doen, dat gebeurt iedereen weleens. Maar sommige mensen hebben meer last van verleidingen dan anderen. Of je het nu gemakkelijk of moeilijk vindt, het is in alle gevallen belangrijk om goede afspraken te maken met jezelf. Weet wat jouw budget is voor zaken zoals: uit eten gaan, kleding en schoenen, terrasjes en koffie en leuke gadgets. Neem eens de tijd om rustig door je bankafschriften heen te lopen van de afgelopen periode. Deze tool van ToekomstNu kan je hier ook bij helpen.

Bekijk planningsformulier

3. Bezuinigen Hoe maak je dat concreet? Neem er een middag voor om te bepalen op welke vaste lasten je kunt bezuinigen. Abonnementen voor bijvoorbeeld telefoon, sportschool en krant kunnen vaak goedkoper of zelfs geschrapt worden. Ook een andere energiemaatschappij kan voordeel opleveren. Je kunt jouw situatie ook eens vergelijken met een vergelijkbaar huishouden. Dat kun je hier vinden.

Persoonlijk Budgetadvies

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd