Forse AFM-boetes voor Geldshop en Geldlenen

Forse AFM-boetes voor Geldshop en Geldlenen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt bekend dat het eind 2014 al flinke boetes heeft opgelegd aan kredietbemiddelaars Geldshop en Geldlenen. Beide bedrijven moeten ruim een kwart miljoen euro betalen.

De boetes van elk 270.000 euro zijn opgelegd aan Geldshop en Geldlenen omdat zij tussen 1 januari 2011 en 6 april 2012 volgens de AFM ‘geen adequaat beleid hebben gevoerd dat een integere uitoefening van hun bedrijf waarborgt’. De geldverstrekkers hebben in de onderzochte periode standaard een vergoeding in rekening gebracht bij consumenten voor bemiddeling in consumptief krediet, terwijl dit niet is toegestaan. Daarnaast hebben zij misleidende informatie aan klanten verstrekt en huisbezoeken afgelegd om krediet af te sluiten, terwijl dit bij consumptief krediet niet is toegestaan.
De boetes werden eind 2014 opgelegd, maar daar zijn beide bedrijven tegen in beroep en later in hoger beroep gegaan. In beide beroepszaken zijn zij in het ongelijk gesteld en inmiddels zijn de boetes onherroepelijk geworden en heeft de AFM ze gepubliceerd.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd