Gebrek aan huurwoningen in middelduur segment

Gebrek aan huurwoningen in middelduur segment

De huurprijzen in de vrije sector lagen in juli, augustus en september gemiddeld 5,2 procent hoger dan in het derde kwartaal vorig jaar. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter per maand bedroeg 13,27 euro.

Het bericht komt van Pararius.nl, een website voor huurwoningen in Nederland. Er is al een tijdje sprake van een tekort aan betaalbare huurwoningen. De bij Pararius aangesloten makelaars verhuurden bij elkaar 13.299 woningen via de website, terwijl er maar 10.194 nieuwe woningen in het aanbod op de site konden worden opgenomen. Doordat er te weinig doorstroming mogelijk is naar de vrije sector ontstaan lange wachttijden voor sociale huurwoningen. Het lijkt volgens de makelaars alsof gemeenten dat niet snappen.
 
´´De primaire reactie van de gemeenten is om meer sociale huurwoningen bij te laten bouwen terwijl een structurele oplossing gezocht zou moeten worden in het bijbouwen van woningen in het middeldure segment. Hierdoor kunnen de scheefwoners opschuiven.´´ De vraag naar huren in het middensegment is de laatste tijd ongekend hoog. Veel ´´dubbele middeninkomens met weinig kinderen´´ willen voor een bedrag tussen de 700 en 1000 euro per maand huren in de grote stad.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd