Groep gepensioneerden kan toch flexibele uitkering krijgen

Groep gepensioneerden kan toch flexibele uitkering krijgen

Het kabinet en het Verbond van Verzekeraars komen een groep gepensioneerden tegemoet die net buiten een vernieuwde premieregeling viel. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer gemeld.

De betreffende groep gepensioneerden mag alsnog de vaste pensioenuitkering omzetten naar een flexibele uitkering. Daarvoor gaan verzekeraars langlopende pensioencontracten openbreken. Normaal gesproken is openbreken ´´hoogst onwenselijk´´ maar in deze bijzondere situatie wordt het toegestaan.

Het gaat om mensen die tussen begin 2014 en 8 juli 2015 met pensioen gingen en verplicht waren een vaste pensioenuitkering aan te kopen. Zij hebben daar nadeel van, omdat de rente toen historisch laag was. Voor sommigen betekent dat levenslang een lage pensioenuitkering. In juli 2015 heeft de Kamer deze nadelige situatie veranderd en tijdelijk een ´pensioenknip´ ingevoerd. Mensen die vanaf toen met pensioen gingen, mochten later een keuze maken over de manier waarop hun pensioen wordt uitbetaald. De mensen uit de genoemde periode hebben echter geen gebruik kunnen maken van de tijdelijke pensioenknip. Zij krijgen door de afspraken tussen Klijnsma en de verzekeraars nu toch de mogelijkheid om van hun vaste uitkering af te komen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd