Helft Nederlanders vindt pensioen vooral iets voor later

Helft Nederlanders vindt pensioen vooral iets voor later

Bijna de helft van de Nederlanders is niet bezig met zijn pensioen. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.035 werkende Nederlanders naar pensioenen. Ruim de helft van de vijftigplussers zegt onbekend te zijn met de hoogte van zijn of haar pensioenuitkering.

Vijftigplussers zijn slecht op de hoogte van het bedrag dat ze uitgekeerd gaan krijgen, maar zijn ook niet erg geïnteresseerd erin. Een kleine 30 procent zegt niet bezig te zijn met hun naderende pensioen, omdat ze het iets vinden voor later. Ook andere leeftijdsgroepen hebben weinig inzicht in het pensioen. Zo zegt tweederde van alle ondervraagden niet op de hoogte te zijn van wat er per maand wordt uitgekeerd, wanneer ze nog vandaag zouden besluiten te stoppen met werken. Ook zegt 62 procent dat zij niet weten wat de gevolgen zijn voor nabestaanden, wanneer ze morgen zouden komen te overlijden.
Verder komt uit het onderzoek een grote afhankelijkheid van de toekomstige waardestijging van de eigen woning naar voren. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt als pensioenvoorziening te vertrouwen op de toekomstige overwaarde van hun huis bij verkoop.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd