Hogere huren voor vrije sector woningen

Hogere huren voor vrije sector woningen

De huurprijzen van huurwoningen in de vrije sector zijn in het eerste kwartaal gemiddeld met 1,9 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Pararius.nl, een website voor huurwoningen in Nederland.

Volgens Pararius is er schaarste in de vrije sectormarkt. De vraag groeit, terwijl het aanbod erg beperkt is. Op elke twintig woningen in Nederland is er op dit moment nog maar één huurwoning in de vrije sector. Het beschikbare huuraanbod in de vrije sector nam afgelopen jaar bovendien met ongeveer 17 procent af. Er is vooral veel interesse in de middeldure huurwoningen in de grote steden en die woningen zijn juist schaars.

Voor een vierkante meter moest afgelopen kwartaal maandelijks gemiddeld 12,61 euro neergeteld worden, maar per regio zijn de verschillen groot. In Amsterdam betaalde een huurder gemiddeld ruim 2000 euro per maand en de huurprijzen liggen daar gemiddeld zon 50 procent hoger dan de huurprijzen in de andere grote steden. Buiten de Randstad liggen de prijzen stukken lager.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd