Huis verduurzamen met NHG makkelijker geworden

Huis verduurzamen met NHG makkelijker geworden

Voor woningbezitters die energiebesparende voorzieningen via een NHG-hypotheek willen financieren, is dit makkelijker gemaakt.

Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), dat verantwoordelijk is voor de NHG, heeft de voorwaarden voor het financieren van bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen versoepeld.

Kopers en woningeigenaren hoeven voor de hypotheekaanvraag alleen nog maar een kostenspecificatie van de voorzieningen aan te leveren. Voorheen moesten aanvragers een offerte van de leverancier inleveren. Het WEW heeft na overleg vastgesteld dat een kostenspecificatie voldoende is om een passende en verantwoorde hypotheek af te geven. Wel wordt, net als nu het geval is, nog achteraf gecontroleerd of het geld daadwerkelijk aan energiebesparende maatregelen is besteed. Het Waarborgfonds hoopt met de aanpassing de verduurzaming van woningen te stimuleren.
Voor het verduurzamen van een eigen woning kan een hogere hypotheek worden afgesloten. Normaal gesproken mag er 101 procent van de woningwaarde worden geleend. Maar als de koper het huis wil verduurzamen, mag er 106 procent worden geleend.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd