Huiseigenaren niet enthousiast over verkopen via internet

Huiseigenaren niet enthousiast over verkopen via internet

Nederlanders die hun huis willen verkopen doen dat nog bijna niet via een online veiling. Dat concludeert makelaarsvereniging NVM na een experiment daarmee in Groningen en Amsterdam.
 
In die twee plaatsen konden geïnteresseerden via een internetveiling een huis kopen. Een online veiling zou een alternatief moeten zijn voor het zogeheten blind bieden. Daarbij doen geïnteresseerde kopers een bod, zonder te weten wat anderen willen betalen. Bij de veilingen zie je wel wat anderen bieden. De Nederlandse Vereniging van Makelaars hoopte op die manier minstens honderd huizen te verkopen. Dat viel tegen, want het werden er maar 25, waarvan 5 in Amsterdam.
Volgens NVM-voorzitter Jaarsma vrezen verkopers dat ze via een internetveiling minder geld voor hun huis zullen krijgen. De Amsterdamse makelaar Heinen zegt dat het lastig is om verkopers te interesseren. Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis denkt dat huizenverkopers een veiling nog associëren met gedwongen verkoop. Volgens hem is meer transparantie op de markt van hart welkom.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd