Huizenkopers wil meer nazorg hypotheekadviseur

Huizenkopers wil meer nazorg hypotheekadviseur

Iets meer dan de helft (55 procent) van de mensen die een huis hebben gekocht, is tevreden over de nazorg van hun hypotheekadviseur na het afsluiten van de hypotheek.

Dat percentage is iets hoger dan vorig jaar toen 51 procent tevreden zei te zijn over de nazorg. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH). De belangrijkste oorzaak van de ontevredenheid is dat de adviseur na het afsluiten van de hypotheek geen contact meer opneemt. Huizenbezitters  krijgen informatie meer over de ontwikkelingen op de woningmarkt. Bovendien horen ze bijvoorbeeld niet dat de maandlasten vanwege de lage rente omlaag zouden kunnen. Volgens VEH wil een op de vier huiseigenaren na het afsluiten regelmatig contact hebben met de hypotheekadviseur. Slechts een op de acht krijgt in de praktijk nog aandacht van de adviseur.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat onafhankelijke tussenpersonen meer gewaardeerd worden dan hypotheekadviseurs van een bank. Van de huiseigenaren die hun hypotheek via een onafhankelijke tussenpersoon hebben afgesloten, is een meerderheid tevreden over het contact met de adviseur. Onder de groep die de hypotheek rechtstreeks bij een bank heeft afgesloten, is het percentage een stuk lager.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd