Huizenmarkt stabiliseert

Huizenmarkt stabiliseert

De huizenprijzen zijn in het derde kwartaal 3,9 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het vorige kwartaal liggen de prijzen echter 0,3 procent lager. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Ook het aantal verkochte woningen is nagenoeg gelijk aan het tweede kwartaal. NVM-makelaars hebben 29.015 woningen verkocht. Het aantal woningverkopen voor de gehele Nederlandse markt ligt naar schatting op 39.000. “Een mooi aantal”, aldus voorzitter Ger Hukker, “zeker als je in ogenschouw neemt dat het derde kwartaal wegens de zomervakanties het altijd slechter doet dan het tweede kwartaal.” Het aantal transacties ligt 28,9 procent hoger in vergelijking met een jaar eerder.

De prijs van de gemiddeld verkochte woning ligt op 214.000 euro. Een appartement werd in het derde kwartaal voor gemiddeld 168.000 euro verkocht. Een vrijstaande woning wisselde voor gemiddeld 337.000 euro van eigenaar. De prijzen van hoekwoningen en appartementen zijn in een jaar tijd het meest gestegen, met respectievelijk 5,1 en 5,8 procent. De transactieprijs van een tussenwoning ligt 2,5 procent hoger en de prijs van een vrijstaande woning is met 2,2 procent het minst gestegen.

“We zien dat de markt stabiliseert en dat de vooruitzichten voor de komende tijd positief zijn”, aldus Hukker.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd