Huur vrijesectorwoning stijgt licht

Huur vrijesectorwoning stijgt licht

De gemiddelde huurprijs van vrijesectorwoningen is in het derde kwartaal met 1,5 procent gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat blijkt uit data van Pararius.nl, een platform voor vraag en aanbod van huurwoningen in Nederland.

De gemiddelde huur per vierkante meter per maand ligt in het derde kwartaal op 12,61 euro. In Noord-Holland betalen huurders met 16,56 euro het meest per vierkante meter. Drenthe is met 7,86 euro per vierkante meter het goedkoopst.

In Amsterdam bleef de gemiddelde huurprijs, 19,31 euro per vierkante meter, gelijk aan het voorgaande kwartaal. In Den Haag en Rotterdam stegen de huren het meest, respectievelijk 3,3 en 2,9 procent. Huurprijzen van eengezinswoningen en appartementen stegen 1,2 procent. De huur van vrijstaande woningen is 2,1 procent gezakt in vergelijking met het tweede kwartaal.

De huurprijzen van vrijesectorwoningen waren al vijf jaar stabiel, maar Pararius verwacht dat de huur verder zal stijgen als gevolg van schaarste en een eventuele wetswijziging.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd