Huurprijs vrije sector gestegen

Huurprijs vrije sector gestegen

De kale huurprijs voor woningen in de vrije sector is in het vierde kwartaal van 2015 gestegen. De prijs per vierkante meter is 5,1 procent hoger dan een jaar eerder en 1,7 procent hoger dan in het voorgaande kwartaal.

Gemiddeld genomen werden huizen in het vierde kwartaal 2015 verhuurd voor 947 euro per maand. Dat is 0,5 procent hoger dan eind 2014, maar wel een daling met 1,7 procent ten opzichte van het derde kwartaal 2015. Dat de huurprijs per vierkante meter toch steeg is volgens de NVM te verklaren door een tendens naar kleinere woningen.
In Amsterdam was de huurprijs in het vierde kwartaal het hoogst met 14,88 euro per vierkante meter. Maar binnen de hoofdstad verschillen de prijzen sterk van elkaar, stellen de organisaties. In Amsterdam Zuidoost kan een huurder terecht voor minder dan 10 euro per vierkante meter, terwijl in het centrum voor dezelfde oppervlakte meer dan 20 euro betaald moet worden. In gemeenten zoals Rotterdam, Groningen, Den Haag, Den Bosch en Utrecht lagen de gemiddelde huurprijzen tussen de 10 en 11 euro per vierkante meter.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd