Huurprijzen vrije sector verder omhoog

Huurprijzen vrije sector verder omhoog

De gemiddelde prijs per vierkante meter voor een huurwoning in de vrije sector is in het tweede kwartaal met 5,9 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

De huurprijzen in Nederland stijgen daarmee snel, aldus makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM) in een rapport over de woningmarkt. Gemiddeld kost een verhuurde woning 9,95 euro per vierkante meter. Voor een hele woning komt het bedrag uit op 978 euro, een stijging van 0,7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Dit wijst erop dat er vooral meer kleinere woningen worden verhuurd, aldus de organisaties.

De mate waarin de prijzen stegen, verschilt per regio. In Noord-Holland gingen de prijzen per vierkante meter met bijna 13 procent omhoog, wat voor een groot deel toe te schrijven is aan prijsstijgingen binnen de gemeente Amsterdam. In Zuid-Holland zijn de prijzen per vierkante meter vergeleken met vorig jaar met bijna 4 procent gedaald. Vooral in de gemeente Den Haag vallen de prijzen flink lager uit. In Rotterdam zijn ze ongeveer even hoog als een jaar eerder.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd