Huurstijging in vrije sector blijft bescheiden

Huurstijging in vrije sector blijft bescheiden

De huurprijzen in de vrije sector zijn gestegen, maar de landelijke prijsstijging lijkt af te zwakken. In het vierde kwartaal van 2018 waren mensen met een nieuwe huurwoning 4,9 procent meer huur kwijt dan in het vierde kwartaal van het jaar daarvoor.
Het is voor het eerst in 3,5 jaar dat de gemiddelde prijsstijging onder de 5 procent uitkomt. De huurprijzen komen nu uit op gemiddeld 16 euro per vierkante meter, aldus bureau Pararius. De prijzen voor huurwoningen in de vrije sector namen in alle provincies toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De gemiddelde vierkantemeterprijs in Flevoland steeg het hardst; met 26,7 procent naar 12,37 euro. Die prijsstijging wordt sterk beïnvloed door Almere. Daar steeg de gemiddelde prijs per vierkante meter met 22,2 procent naar 12,55 euro.
In Amsterdam zijn de huurprijzen sinds jaar en dag het hoogst van Nederland. Het afgelopen kwartaal betaalden nieuwe huurders in de hoofdstad 22,98 euro per vierkante meter per maand voor een huurwoning in de vrije sector. Dat is een stijging van 3,2 procent.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd