Jaarlijkse uitkering vakantiegeld een soort zelfbescherming

Jaarlijkse uitkering vakantiegeld een soort zelfbescherming

De meeste werknemers krijgen deze maanden vakantiegeld van hun werkgever. 84 procent van de Nederlanders krijgt het vakantiegeld in één keer overgemaakt, de rest in maandelijkse termijnen.

Werknemers krijgen het vakantiegeld ook het liefst een keer per jaar in een bedrag. Dat blijkt uit een peiling van het Nibud. Uit dezelfde peilingen blijkt dat van de mensen die de vakantiebijslag op één moment krijgen, 88 procent daar tevreden mee is. Veel mensen die het maandelijks krijgen, willen het bedrag juist liever één keer per jaar krijgen. Maar 23 procent van deze groep is tevreden met de maandelijks betaling.
Het vakantiegeld is voor veel gezinnen noodzakelijk om de gaten in de huishoudbegroting te dichten. Juist als de financiële discipline een probleem is, is het belangrijk om de betaling van het vakantiegeld te beperken tot één moment, aldus het Nibud. Veel mensen gebruiken het vakantiegeld om tegenvallers, zoals een eigen risico in de zorg, op te vangen. Verder blijkt uit dit onderzoek dat mensen ook beter met vakantiegeld lijken om te gaan als het op één moment wordt uitbetaald.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd