Jongeren schatten pensioen verkeerd in

Jongeren schatten pensioen verkeerd in

Jongeren zijn weinig geïnteresseerd in hun pensioen en vertrouwen pensioenfondsen amper. Het beeld dat zij hebben van hun pensioen klopt bovendien niet.

Sommige jongeren denken dat zij hun laatstverdiende salaris blijven krijgen als ze eenmaal met pensioen zijn. Terwijl anderen denken dat tegen de tijd dat zij met pensioen gaan de pensioenpot leeg is. Beide beelden kloppen niet. De Pensioenfederatie lanceert daarom de website detijdvanjeleven.nl die mensen tussen 25 en 34 jaar een realistischer beeld moet geven van wat zij aan pensioen kunnen verwachten. Geen moeilijke pensioentermen, maar informatie die jongeren aanspreekt. Wat is hun geld waard? Hoe oud worden ze? Wat kost uitstelgedrag en wat willen jongeren eigenlijk zelf kunnen kiezen?

De tijd van je leven wil je niet alleen nu hebben, maar ook later, zegt Gerard Riemen, directeur van de Pensioenfederatie. We laten daarom zien dat keuzes die je vandaag en morgen maakt, al veel invloed kunnen hebben op je pensioen van later. Als voorbeelden noemt hij samenwonen, van baan veranderen, ZZPer worden en laat carrière maken.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd