Ongevallen

Ik heb een ongeluk gehad, wat nu?

Ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Dat is op zichzelf al vervelend genoeg. Het is prettig als je je geen zorgen hoeft te maken over de financiële gevolgen die dit kan hebben.

Ongevallen-inzittendenverzekering
Deze verzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit als een inzittende door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt. Er is geen verband tussen het uitgekeerde bedrag en de werkelijke schade. Bij volledige invaliditeit ontvangt de inzittende 100 procent van het afgesproken bedrag. Is er sprake van gedeeltelijke invaliditeit, dan wordt een percentage uitgekeerd.

Bijzonderheden

  • Een ongevallenverzekering keert precies het afgesproken bedrag uit. Wil je de werkelijke schade vergoed krijgen, dan heb je een schadeverzekering inzittenden nodig.
  • Psychisch letsel wordt niet vergoed.
    Verzekeraars gebruiken verschillende definities voor ‘ongeval’. Wij informeren je graag wat in uw polis onder ongeval wordt verstaan.
  • Sommige verzekeraars rekenen de bestuurder tot de ‘inzittenden’.
  • Je kunt de dekking beperken tot de rubriek ‘overlijden’ of ‘invaliditeit’, maar je kunt ook beide rubrieken in de verzekering opnemen.
  • De uitkeringen voor gedeeltelijke invaliditeit verschillen per verzekeraar.

Zorg dat je de juiste keuze maakt
Wil je zeker weten dat je de beste verzekering hebt tegen de beste premie? Roep dan deskundige hulp in en vraag jouw financiële raadgever om de juiste verzekeringen voor je te selecteren.

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn?

Plan een gesprek in met een van onze raadgevers om te weten te komen wat we voor jou kunnen betekenen. Het eerste gesprek is voor onze rekening.

Plan jouw gesprek